Ugrás a tartalomra

Számlamagyarázó

A számlákhoz kapcsolódó legfontosabb tudnivalók

Számla esedékessége

A számla kiegyenlítésének határideje.

Éves leolvasás

A számlán feltüntetett „várható leolvasás időpontja” azt az időintervallumot jelenti, amely alatt munkatársaink felkeresik Önt a mérőórájának leolvasása céljából. Természetesen lehetősége van arra is, hogy mérőállását bejelentse online ügyfélszolgálatunkon, vagy a telefonos ügyfélszolgálatunkon.

Elszámoló számla

Az elszámoló számla egy különbözeti számla, mely a tényleges fogyasztás, valamint az elszámolási időszak alatt részszámlákon már kiszámlázott kWh mennyiségek különbözetét tartalmazza. A részszámlában elszámolt kWh mennyiség az elszámoló számlában fizetendő összeget korrigálja. Ennek megfelelően az elszámoló számlában elszámolásra kerül az adott időszak alatt ténylegesen elfogyasztott kWh mennyiség nettó értéke, melyből levonásra kerül az adott időszakban részszámlákon kiszámlázott kWh mennyiség nettó értéke (függetlenül attól, hogy a számlák kiegyenlítésre kerültek vagy sem) és ezen különbözetet áfával növelve kapjuk a fizetendő összeget.

Lakossági átlagfogyasztás

Az éves elszámoló áramszámlán minden ügyfelünk megtalálhatja, hogyan alakult a fogyasztása az átlag lakossági fogyasztókhoz képest.

Lakossági átlagfogyasztás adatok:

  • ELMŰ ESZ A1 tarifa, nappali, általános: 2.000 kWh/év;
  • ELMŰ ESZ B tarifa, vezérelt: 1.100 kWh/év;
  • ÉMÁSZ ESZ A1 tarifa, nappali, általános: 1.500 kWh/év;
  • ÉMÁSZ ESZ B tarifa, vezérelt: 1.100 kWh/év.

Fenti átlagfogyasztási mennyiségeket villamos energia mérlegünkből állapítottuk meg. Az aktuális évre vonatkozólag az elmúlt egy év fogyasztása alapján határozzuk meg.

Számlamagyarázók feltöltése folyamatban.

Kapcsolódó dokumentumok