Ugrás a tartalomra

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk!

Lakossági ügyfeleink ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és ugyanabban az applikációban intézheti áram- és gázügyeit.

Ezzel összefüggésben a korábbi Elmű–Émász-ügyfeleket kiszolgáló és kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.  

Azokat az ügyfeleinket, akik gázügyeiket online, illetve okostelefonon intézik, a már jól ismert és könnyen használható felület fogadja áramügyintézésre is.

Ha Ön még nem használta online ügyfélszolgálatunkat és mobilapplikációnkat, regisztráljon néhány kattintással – ehhez kérjük, készítse elő utolsó villanyszámláját.

Az mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat és az MVM Next app áram- és gázügyintézésre egyaránt alkalmas. Az intézhető ügyek körét ügyfeleink visszajelzései alapján folyamatosan bővítjük.

Ügyintézés mobilon

 

 

 

Ügyintézés weben


Online ügyintézés

Gyakran ismételt kérdések

Az Ön által jelenleg használt áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek, és már csak az mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat oldalon, illetve az MVM Next applikációban tudja számláit online elérni és kifizetni. Ha még nem regisztrált az MVM gáz- és áramügyintézésre egyaránt alkalmas ügyfélszolgálatára, javasoljuk, mielőbb tegye meg, hogy továbbra is digitálisan intézhesse energiaügyeit. Amennyiben földgázügyintézéshez már használja az MVM felületét, nem kell újra regisztrálnia, csak a szokásos módon belépnie a felületre, és ezt követően hozzáférhet az áramos felhasználási helyeihez is.  

Ha egyeznek a gáz- és áramszerződése adatai, akkor bejelentkezést követően megjelenik az áramos felhasználási helye. Ennek megerősítését követően már teljeskörűen, egy helyen intézheti gáz- és áramügyeit.

Egyéb esetben a További ügyintézés / Felhasználási helyeim / Felhasználási helyeim megbízott fizetőként / Új felhasználási hely hozzáadása opcióval veheti fel felhasználási helyét a profiljába. Az így beállított felhasználási helyeket megbízott fizetőként, korlátozott funkcionalitással kezelheti. A teljes funkcionalitás eléréséhez egyeztesse adatait az www.mvmnext.hu/adategyeztetes oldalon található lehetőségek kiválasztásával

Ha egyeznek a gáz- és áramszerződése adatai, akkor bejelentkezést követően megjelenik az áramos felhasználási helye. Ennek megerősítését követően már teljeskörűen, egy helyen intézheti gáz- és áramügyeit.
Egyéb esetben a További ügyintézés/Felhasználási helyeim/Felhasználási helyeim megbízott fizetőként/új felhasználási hely hozzáadása opcióval veheti fel felhasználási helyét a profiljába. Az így beállított felhasználási helyeket megbízott fizetőként, korlátozott funkcionalitással kezelheti. 
Amennyiben megbízott fizetőként olyan felhasználási helyet kezel, ahol Ön a szerződött fél, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, hogy egyeztethessük adatait, és a továbbiakban teljes funkcionalitással érje el minden felhasználási helyét.

A két rendszer tudása sok esetben megegyezik, és a főbb funkciókat Ön ugyanúgy használhatja, mint eddig. A megszokott ügyintézést az MVM Next online felülete is biztosítja Önnek: mérőóraállás bejelentése (diktálás), számlabefizetés, e-számla igénylése.
Az MVM Next online ügyfélszolgálaton lehetőség van arra is, hogy akár pl. albérlőként is befizethesse számláit. Vagyis szerződött és nem szerződött, azaz „megbízott fizető” ügyfélként is használható, az alábbiak szerint:

  • Amennyiben a szerződés az Ön nevén van, és a regisztráció során megadott személyes adatok megegyeznek a közműszerződésben megadott adataival, valamint az azonosítás is befejeződött, akkor Ön szerződött ügyfélként teljes hozzáférést kap a felhasználási hely(ek) kezeléséhez, azok beállításához.
  • Megbízott fizetőként is kezelhet felhasználási helyet (pl. albérletét, szülei/nagyszülei felhasználási helyét stb.), akkor is, ha nem Ön a szerződött fél, azaz nem az Ön nevén van a szerződés. Ilyen esetben a felhasználási helyet csökkentett módban érheti el: mérőállást diktálhat, számlafizetést kezdeményezhet (ezekről a szerződött ügyfél is értesítést kap), egyéb beállításokat azonban nem tehet a felületen.
Igen. Ehhez, kérjük, regisztráljon az MVM Next online ügyfélszolgálatán, vagy töltse le az MVM Next applikációt. A regisztráció menetéről fentebb olvashat részletesebben. Belépést követően a Mérőóráim menüpontban éri el az Előre fizetős mérő feltöltése lehetőségét. 
A most használt ügyintézési felületen, belépés után továbbra is eléri a nem lakossági felhasználási helyeit a szokott módon. A további teendőkről később adunk tájékoztatást.

Kérjük, regisztráljon az MVM Next online ügyfélszolgálatán, vagy töltse le applikációnkat, hogy továbbra is digitálisan intézhesse energiaügyeit.  A regisztrációhoz a személyazonosító okmányaiban szereplő módon adja meg az adatait. Például, ha Önnek két keresztneve van, kérjük, mindkettőt tüntesse fel a regisztráció során.

  • Amennyiben a regisztrációkor megadott adatai és áramszerződése adatai megegyeznek, akkor bejelentkezést követően megjelenik az áramos felhasználási helye. Ennek megerősítését követően már teljeskörűen intézheti áramügyeit.
  • Egyéb esetben a További ügyintézés / Felhasználási helyeim / Felhasználási helyeim megbízott fizetőként / Új felhasználási hely hozzáadása opcióval veheti fel felhasználási helyét a profiljába. Az így beállított felhasználási helyeket megbízott fizetőként, korlátozott funkcionalitással kezelheti. A teljes funkcionalitás eléréséhez, kérjük, egyeztesse adatait az www.mvmnext.hu/adategyeztetes oldalon található lehetőségek kiválasztásával.

Hívja munkanapokon 8 és 18 óra között a 06 1 9999 650 telefonszámot, ahol az online regisztrációban jártas munkatársaink fogadják hívását, egyeztetik Önnel az adatokat, és szükség esetén javítják is azokat rendszerünkben.